پدیده‌ای به نام مسکن اقتصادی ( راه نجات تورم اقتصادی)

مسکن اقتصادی

با افزایش هزینه خرید، رهن و اجاره مسکن، خرید مسکن اقتصادی با متراژ کم می‌تواند راهکار مناسبی برای خانه‌دار شدن باشد. خانه‌هایی با ابعاد ۲۵ متری که فضایی کوچک دارند، در زمین‌هایی با عرض کم به‌صورت آپارتمانی ساخته می‌شوند. هرچند که ساخت مسکن اقتصادی با مخالفت‌های زیادی روبه‌رور است؛ اما به‌نظر می‌رسد که یکی از راه‌های رهایی بسیاری از افراد از اجاره‌ نشینی به‌حساب می‌آید. قیمت پایین مسکن اقتصادی بزرگ‌ترین امتیاز آن محسوب می‌شود که در شرایط کمبود زمین‌ در کلان‌شهرها با موانعی برای ساخت‌و‌ساز روبه‌رو است.

علاقممندان به سرمایه‌گذاری در طرح مسکن اقتصادی می‌توانند از طریق اتحادیه تعاونی‌های عمرانی تهران اقدام کنند.

معرفی طرح مسکن اقتصادی

یکی از اقدامات دولت ایران برای برطرف ساختن مشکل عدم توان خرید آپارتمان توسط مردم، ارائه طرح مسکن اقتصادی است. بسیاری از دولت‌مردان با این طرح و اجرایی شدن آن مخالف هستند و آن را مانعی برای فرزندآوری و دوری مردم از یکدیگر می‌دانند. این درحالیست که خانه‌های ۲۵ متری برای افراد مجرد، دانشجویان یا زوج‌های جوان در سال‌های اول زندگی تخصیص یافته است. در بسیاری از کشورهای آسیایی مانند چین، خانه‌های اقتصادی ۱۰ متری نیز وجود دارند که گزینه مناسبی برای یک فرد با بودجه بسیار پایین هستند.

بازه متراژ خانه‌های اقتصادی در ایران از ۲۵ تا ۹۰ متر است و می‌توانند برای خانوارهای بالای ۲ نفر نیز گزینه مناسبی باشند. سرانجام امروز طرح خانه‌های اقتصادی در ایران در شُرُف اجرایی شدن بوده و طبق قرارهای موجود، شهرکی در تهران تاسیس می‌شود و مطمعناً مخاطبان خود را نیز پیدا می‌کند. جالب است بدانید که در بسیاری از کشورها میانگین فضا برای یک نفر در محیط ۱۷ متر برآورد شده است.

طرح مسکن اقتصادی
راهکاری برای رفع مشکل خرید ملک توسط مردم

مزایای مسکن اقتصادی

در این آشفته بازار اقتصاد تورمی، خرید خانه‌ هرچند با متراژ کم می‌توان استرس ناشی از اجاره‌‌نشینی را کاهش دهد. به‌ همین دلیل طرح مسکن ملی و اختصاص آن برای جوانان می‌تواند راه‌گشای زندگی آن‌ها باشد. مهم‌ترین مزیت مسکن اقتصادی، قیمت ارزان آن است. در شرایطی که قیمت مصالح ساختمانی به‌دلیل تورم اقتصادی سربه‌فلک کشیده، خانه‌های ساخته شده‌ اقتصادی یک انتخاب سهل برای بسیاری از افراد محسوب می‌شوند. این خانه‌ها گزینه مناسبی برای شروع یک زندگی مشترک یا زندگی دانشجویی هستند. نکته‌ مهم دیگر که ذکر کردن آن خالی از لطف نیست، موضوع سرمایه‌گذاری ملکی است.

شما برای سرمایه گذاری با سرمایه کم</a > و خرید ملک اقتصادی به پول کمی نیاز دارید. پس می‌توانید سرمایه کم یا زیاد خود را به خرید مسکن اختصاص دهید. ممکن است امروز برخی از مردم به خرید این خانه‌ها به‌دلیل متراژ کم آن‌ها، علاقه‌ای نشان ندهند؛ اما به طور می‌توان گفت که با شرایط تورمی امروز، همین خانه‌های ۲۵ متری ارزشمند می‌شوند. از طرف دیگر با افزایش قیمت مصالح ساختمانی قیمت ملک اقتصادی بیشتر و بیشتر خواهد شد. نرخ این رشد با قیمت طلا و دلار قابل مقایسه است. همچنین با افزایش تقاضا برای این طرح، قیمت آن نیز افزایش خواهد یافت.

معایب مسکن اقتصادی

طرح مسکن اقتصادی مخالفان زیادی دارد. بسیاری از  صاحب‌نظران بر این باور هستند که چرا باید اجازه داد که روند تورم آنقدر زیاد شود که مردم به زندگی در آپارتمان‌های کوچک بسنده کنند؟ ساخت ملک اقتصادی، مانند این است که به‌جای حل سعی در پاک کردن صورت مسئله داشته باشیم. البته باید گفت که این خانه‌ها گزینه مناسبی برای همه افراد نیستند و انتخاب آن‌ها توسط افرادی صورت می‌پذیرد که مدت زمان زندگی برای‌شان موقتی است.

عده‌ای دیگر معتقد هستند که خانه‌های اقتصادی با فرهنگ دید و بازدید و دلباز بودن خانه در تضاد است. این افراد بر این باورند که زندگی در آپارتمان‌های کوچک چیزی غیر از کاهش اعتماد‌به‌نفس و افسردگی نخواهد بود. در پاسخ به این عیب باید گفت که این خانه‌های اقتصادی گزینه مناسبی برای افرادی به‌شمار می‌روند که بیشتر وقت خود را در خارج از خانه می‌گذرانند و در محیط خانه،‌ تنها به استراحت و انجام کارهای شخصی می‌پردازند. آپارتمان‌های کوچک برای سرمایه‌‌گذاری ملکی کوچک مناسب هستند.

معایب کم تعداد مسکن اقتصادی
معرفی مزایا و معایب مسکن‌های اقتصادی

عوامل موثر بر قیمت مسکن اقتصادی در اقتصاد تورمی امروز

در بازار اقتصادی،‌ قیمت مسکن اقتصادی باتوجه به نیاز بازار تعیین می‌شود. در بسیاری از مواقع بازار املاک روند صعودی داشته و این موضوع در مورد مسکن اقتصادی نیز صدق می‌کند. برای تعیین قیمت مسکن اقتصادی، عوامل زیر نقش خیلی مهمی دارند:
۱. میزان عرضه مسکن: عرضه مسکن برای این‌که با قیمت مناسبی انجام گیرد، باید با تقاضای مردم تناسب معقولی داشته باشد. اگر میزان تقاضا برای خرید مسکن بالا رود، ارزش ملک اقتصادی نیز افزایش می‌یابد. این موضوع در همه راه‌های سرمایه‌گذاری و املاک وجود دارد.

۲. مدل‌های تقاضای مسکن: صاحب‌نظران و افرادی که در حیطه اقتصادی فعالیت دارند، با استفاده از فرمول‌هایی می‌توانند میزان تقاضای مردم را تخمین بزنند. مشخص است که تقاضای مردم هرچه بیشتر باشد، قیمت املاک بالاتر می‌رود. اکنون تعداد زیادی از افراد در این زمینه بی‌اطلاع هستند. به‌ همین دلیل می‌توان مسکن اقتصادی را دید و آن را به‌عنوان راهی برای سرمایه‌گذاری‌های خرد در نظر گرفت.

۳. سیاست‌های پولی و مالی بر قیمت مسکن: این مورد یکی از مدل‌های عمومی برای تخمین قیمت مسکن در بازار به‌شمار می‌رود. کلیه سیاست‌ها به‌خصوص نوسان‌های درآمد نفتی نقش مستقیمی در قیمت مسکن اقتصادی دارند. مورد دیگر سیاست‌های اعتباری بانک‌هاست که به سیاست‌های انبساط پولی شهرت دارند. برخی از بانک‌ها با ارائه وام می‌توانند نقش موثری در کاهش یا افزایش قیمت مسکن داشته باشند.

۴. هزینه ساخت‌وساز مسکن: مطمعناً این مورد نیز با افزایش تورم و با زیاد شدن نرخ نفت، طلا و دلار بیشتر می‌شود.

 عوامل موثر بر قیمت مسکن اقتصادی در اقتصاد تورمی امروز
تاثیرات عوامل مختلف بر قیمت مسکن اقتصادی چگونه است؟

قیمت خانه اقتصادی چقدر است؟

به‌طور کلی قیمت خانه اقتصادی به زمان عرضه و طول زمان ساخت آن بستگی دارد. هرچه زمان ساخت‌‌وسازها به‌دلیل متراژ بالا، بیشتر باشد، صعود قیمت مسکن نیز افزایش خواهد یافت. قیمت مسکن اقتصادی ثابت نیست. تغییر آن حتی ممکن است در دو روز متوالی رخ دهد؛ اما آنچه در این موضوع وجود دارد، روند افزایش قیمت مسکن اقتصادی بوده که تقریباً همیشه روند روبه افزایشی را طی می‌کند.

سخن پایانی

مسکن اقتصادی می‌تواند در بازار املاک، تجربه خرید ملک ارزان را به مخاطبان خود ارائه دهد. در طرح مسکن دولت، ساخت این آپارتمان‌های نقلی ۲۵ متری برای افراد با درآمد پایین صورت گرفته است. بهترین افراد برای استفاده از مسکن اقتصادی، افرادی هستند که بیشتر زمان خود را در محیطی غیر از خانه می‌گذرانند. فراموش نکنید که خرید مسکن اقتصادی ارزان می‌تواند برای کسانی که مایل به سرمایه‌‌گذاری خرد هستند نیز مناسب باشد. به‌دلیل افزایش قیمت مصالح ساختمانی، فروش آپارتمان‌های اقتصادی می‌تواند سود زیادی را متوجه افراد نماید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دنبال چیزی می‌گردی؟

آخرین پست‌ها